Map Oberndorff

Zolang ik me kan herinneren, ben ik gefascineerd door levensverhalen. Als kind luisterde ik graag naar ouderen die vertelden over de impact van ontmoetingen en keuzes op hun levensloop. Ook schreef ik zelf verhalen, waarbij ik mijn personages tot op de detail uitwerkte. Dat ik journalist en later ook loopbaancoach ben geworden, lijkt dan ook geen toeval. Nu luister ik in mijn interviews en coachgesprekken naar iemands levensloop om samen drijfveren, keuzepatronen en rode draden naar boven te halen.

Toch ben ik eerst de nodige zijwegen ingeslagen. Zo koos ik voor een studie economie ‘omdat je daar alle kanten mee op kon’. Na een periode als management trainee in het bedrijfsleven werd ik beleidsmedewerker bij de FIOD. Ik had last van keuzestress, waar ik nu ook veel klanten mee zie worstelen.

 

Uit netwerkgesprekken haal je vaak meer informatie dan uit het scannen van vacatures’ 

 • Joost Danvers
  'Met haar prikkelende vragen en motiverende feedback heb ik nu inzichten die achteraf zo logisch lijken maar die ik zonder het werk van Map niet had gekregen.'
  Joost Danvers
 • Janneke Boluijt
  'Na meerdere gesprekken met Map is het alsof er een luikje opent in je hoofd: "Oh, maar dat kan ik óók!" Je moet het zelf doen, maar Map stelt precies de juiste vragen en houdt je een spiegel voor.'
  Janneke Boluijt
 • Lucas van der Windt
  'Vanaf minuut 1 voelde ik me bij Map op mijn gemak. Ze weet een fijne, veilige omgeving te creëren waar ik vrijuit heb kunnen praten over dit persoonlijke, kwetsbare onderwerp.'
  Lucas van der Windt

Pas op mijn 32e maakte ik de overstap naar de journalistiek. Ik zei mijn comfortabele ambtenarenbaan vaarwel om opnieuw de studiebanken in te gaan. Dat klinkt stoer, maar eerst zag ik allerlei beren op de weg: er was geen droog brood in de journalistiek te verdienen en ik zat vast in een gouden kooi. Een loopbaancoach gaf me het juiste duwtje, vooral tot het voeren van netwerkgesprekken. Die duwtjes geef ik zelf nu ook. Uit gesprekken haal je vaak meer informatie dan uit het scannen van vacatures.

Mijn ommezwaai bleek een goed besluit. Eerst kwam ik in dienst bij de Volkskrant en later bij Vrij Nederland. Een aantal jaar geleden besloot ik nog een keer het roer om te gooien en voor mezelf te beginnen. Opnieuw speelde een loopbaancoach een rol bij die keuze. Zij verweefde haar functie met die van journalist zo mooi dat ik zelf ook enthousiast raakte van die combinatie. Die coach was Jolan. Ik volgde een gecertificeerde opleiding tot loopbaancoach. Daarnaast specialiseerde ik me in diepte-interviews die ik nu vooral voor Het Financieele Dagblad schrijf.

Veel puzzelstukjes zijn voor mij op hun plek gevallen. Vanuit beide vakgebieden kan ik in iemands zielenroerselen duiken om drijfveren en kwaliteiten boven water te krijgen. Ik vind het mooi om te zien hoe loopbaanklanten in de sessies meer bewustzijn opbouwen over zichzelf en de in te zetten koers. Dat hobbelige loopbaanpad had ik dan ook niet willen missen.

Lees alle rubrieken van Map in Intermediair

Contact

  Na het invullen van dit formulier nemen we binnen 24 uur contact met je op.